Champagne 2010

In 2010 organiseren we een reis naar de Franse Champagne, de Cote de Toul en Verdun. De totale reis duurt 8 weken, u kunt per week intekenen.

De foto links toont de aanblik van Epernay als we de Marne stroomop de stad binnen varend. We meren af vlak voor de beroemde toren die het champagnehuis Castellane markeert.Onderweg zult u kennis maken met zeer verschillende landschappen. In Nederlands Limburg is dat de relatief drukke rivier de Maas, in Belgie varen we langs Luik, Namen en Dinant. We gaan bij Heer/Givet de Belgisch/Franse grens over. Daarna volgt snel de eerst scheepstunnel en wordt het tempo bepaald door de niet aflatende stroom van sluizen.


Deze kaart toont de route en de stops de we willen maken. Het is helemaal aan u of u ervoor kiest om mee te varen op het traject door Nederland en Belgie met z'n grote rivieren, snelle beroepsvaart en indrukwekkende sluizen, dat u er de voorkeur aan geeft om van de rust van de Champagnestreek te genieten, of dat de levendigheid van Verdun en Epernay u aantrekt.


Het weerbeeld bepaalt natuurlijk een deel van het plezier waar we minder invloed op hebben. De verwachtingen per 22.07.09/14:15 ziet er als volgt uit.